Mobilni telefon najopasnija dječija igračka

Deca su naša budućnost, ali nema budućnosti za decu koja preterano koriste tehnologiju. Dokazano je da bežični ruteri i mobilni telefoni mogu da izazovu rak saopštavaju iz Međunarodne agencije za istraživanje raka Svetske zdravstvene organizacije.

Do napunjene druge godine života, mozak deteta utrostručuje svoju veličinu i nastavlja da se neprekidno razvija do 21. godine. Rani razvoj mozga uslovljen je podsticajima iz okruženja, ili njihovim nedostatkom. “Preterana izloženost tehnološkim uređajima kao što su telefoni, internet, televizija, negativno utiče na funkcionisanje mozga i izaziva nedostatak pažnje, otežano učenje, povećanu impulsivnost i smanjenu sposobnost samokontrole,gojaznost” kaže pedijatar dr Suada Žara.

Pored ovih štetnih uticaja koje je navela dr Žara jedan od glavnih je da preterana upotreba mobilnih telefona naročito kod mlađe populacije izaziva čak i rak.Pedijatri preporučuju da se deca do druge godine uopšte ne izlažu tehnologiji, da od 3-5 godine to bude najviše 1 sat dnevno, a od 6 do 18 godina ne preko dva sata dnevno.

(rtvnp)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.