Moto G6 serija smartphonea stiže u maju

TRI UREĐAJA

Predstojeći Moto G6 će biti predstavljen sredinom narednog mjeseca, ali će svjetlo dana ugledati i modeli G6 Play i G6 Plus koji će biti predstavljeni nešto ranije.

Očekuje se da će Moto G6 biti najbolji među njima te da će imati 5,7-inčni ekran formata 18:9 te rezolucije nešto veće od 1080p, 32 GB memorije, senzor za otisak prsta na prednjoj strani, kao i dvije stražnje kamere. Koristit će procesor Snapdragon 450, a napajat će ga baterija od 3.000 mAh. Cijena će iznositi 250 dolara.

Moto G6 Plus će imati 5,93-inčni ekran formata 18:9 i također nešto veće rezolucije od 1080p. Novih informacija o modelu Plus zasad nema, ali je poznato da će biti dostupan u različitim verzijama RAM-a i interne memorije do 64 GB. Koristit će procesor Snapdragon 630 te će biti brži i skuplji od standardnog modela G6.

G6 Play bi trebao biti osnovni model. Motorola je tradicionalno za Play modele osiguravala veće baterije, a to će biti slučaj i ovog puta, jer će smartphone dobiti bateriju od 4.000 mAh. Ta baterija bi jednim punjenjem trebala “dogurati” do drugog dana. Također, uređaj će koristiti Snapdragon 427 procesor i jednu stražnju kameru. Preuzet će 5,7-inčni ekran od standardnog modela, a rezolucija će biti ispod 1080p. Koštat će 200 dolara.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.