“Muftija” Jusufspasić jeste muftija zvanične srpske politike i iznosi samo stavove svojih mentora

Rukovodstvo Islamske zajednice Kosova (BIK) reagovalo je na izjavu Jusufspahića koji je rekao da je “Kosovo kolijevka Srbije”.

Izjava tzv. beogradskog muftije Jusufspahića da je Kosovo Srbija, za Predsjedništvo IZ-e Kosova, za muslimanske vjernike Kosova i onih u Istočnom Kosovu (Preševska Dolina), kao i za sav narod Kosova, jeste najbolji pokazatelj politizacije vjere za najniže interese, neprihvatljivo banalne, od strane jednog čoveka koji sebe naziva muftijom i koji je svjesno stavljen u službu srpske politike.

Srpska politika, kao što je već poznato, bila je antialbanska, antibošnjačka i antimuslimanska, a tome su najbolji svjedoci ratovi i genocidi koji su izvršeni u Miloševićevoj Srbiji tokom devedesetih godina prošlog stoljeća na Kosovu i u Bosni, zbog čega je i suđeno od Međunarodnog suda za ratne zločine.

Stavljamo do znanja tzv. beogradskom muftiji da Kosovo nikada nije bilo dio Srbije, a još manje je bilo kolijevka Srbije. Samo radi istine, Kosovo je u ne kratkom vremenu bilo okupirano od strane Srbije, ali se narod i elita Kosova nikada nisu složili sa srpskom okupacijom i kontinuirano su bili angažovani na slobodi i nezavisnosti zemlje.

Također, kažemo tzv. beogradskom muftiji, kao i njegovim istomišljenicima i mentorima, da je Kosovo već 19 godina slobodna, a punu deceniju i nezavisna demokratska država, međunarodno priznata od strane više od 116 zemalja, tako da opredjeljenje da “sačuva” Kosovo unutar Srbije pripada prošlosti, koju smo već ostavili iza leđa.
Beogradski “muftija” može da posluži kao nekakav agregat službene srpske politike, kao što to i sam kaže u slučaju Gambije, ali mora shvatiti jednom i zauvijek da su nezavisnost i državnost Kosova dostignuća koja nikada ne mogu napraviti korak unazad.

Također ističemo i stavljamo do znanja da Kosovo ima svoje vjerske institucije, organizovane u okviru Islamske zajednice Kosova, koje se brinu o svojim vjernicima, pa zato Jusufspahić nema nikakvog razloga za brigu o kosovskim muslimanima.

Jusufspahićeve izjave nisu ni stavovi sandžačkih vjernika i svakako nisu ni Istočnog Kosova (Preševske Doline), a mi smo uvjereni da to nisu ni stavovi onih muslimana koji žive u Beogradu.
“Muftija” Jusufspasić je zvanični muftija zvanične srpske politike i predstavlja samo stavove njegovih mentora i ni u kom slučaju stavove muslimanskih vjernika.

Predsjedništvo Islamske zajednice Kosovo

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.