Muftija Zukorlić apeluje: Spasiti Sandžaklije iz kurdskog logora za ISIL

Prema informacijama lidera SPP muftije dr. Muamera Zukorlića, u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske se nalazi 11 državljana Srbije, uglavnom žena i djece.

On apeluje na nadležne državne organe da preduzmu sve što je u njihovoj moći da ih spasu i omoguće povratak u zemlju.

Zukorlić je za Tanjug rekao da je, na osnovu uvida u spisak imena tih žena i djece, gotovo izvjesno da su oni sa područja Sandžaka, a vjeruje i da su oni članovi porodica bivših boraca takozvane Islamske države.

“Djeca, međutim, nisu ni za šta kriva i zato ih, prije svega iz humanitarnih, ali i svih drugih razloga, treba spasiti”, kaže Zukorlić.

Vjeruje da postoje problemi kako doći do njih, ali vjeruje, kaže, i da je to moguće u saradnji sa državnim organima Republike Turske.

Logor u kojem oni nalaze je pod kontrolom kurdskih snaga i u “očajnim uslovima”, prema informacijama kojima on raspolaže.

“Pozivam nadležne državne organe da se maksimalno založe i preduzmu sve što je u njihovoj moći kako bi tih 11 državjana Srbije bilo vraćeno u zemlju“, kaže Zukorlić.

(Tanjug)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.