Muratović – SPP će se još većom snagom boriti za prava Bošnjaka, ali su svi dobrodošli u našu stranku

Almir Muratović, odbornik bivše BDZ a sadašnje SPP u petnjičkom parlamentu, je za Radio Petnjicu rekao da je promjena naziva stranke, kao inicijativa, postojala je još od samog osnivanja stranke te da je konačno je došla na dnevni red skupštine stranke kao rezultat konsenzusa svih relevantnih faktora kako u samoj stranci tako i faktora koji stanuju u institucijama našeg naroda sa kojima imaju dobru saradnju već od samog početka.

“Kroz ime političke organizacije se šalje osnovna identitetska poruka svim zainteresovanim faktorima. Mišljenja smo da se u savremenim političkim odnosima na prostoru koji ima jasno iskazanu namjeru integrisanja u širu teritorijalnu i društvenu asocijaciju kakva je Evropska unija, partijski poltički identitet mora se graditi bez uskonacionalnih ograničenja, naročito bez politickog skrivanja iza imena naroda  koje se nalazi u imenu partije. To naravno nikako ne znači da smo se mi odrekli političkog programa i naših osnovnih ciljeva zastupljanja i unapredjenja prava Bosnjackog naroda u CG. Promjenom imena koje sadrži pravdu i pomirenje u našoj političkoj borbi , našoj političkoj platformi dali smo jasniju poruku svakom građaninu na kojeg se odnosi naša ponuda, da sve ono što stoji u našem programu predstavlja njegov optimalni politički interes. Svima je, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu, jasno da kao građani i narodi na ovom prostoru, konačno zaslužujemo pravedniju budućnost koja se može ostvariti samo većim stepenom razumijevanja što je moguće razvijati kroz politiku pomirenja svih naslijeđeno konfliktnih ili potencijalno konfliktnih interesa. Stranka pravde i pomirenja, u tom smislu je naš politčki iskorak u susret boljim i humanijim odnosima među ljudima i narodima u našoj državi i regionu”, rekao je Muratović.

(radiopetnjica.me)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.