Na Internacionalnom Univerzitetu održano 60.-to BESJEDNIŠTVO STUDENATA

Da Internacionalni univerzitet razvija kreativnost, slobodoumnost, te retoričke sposobnosti dokazuje i 60. debata koju je organizirao debatni klub koji se osim u Novom Pazaru održava u Nišu, Pančevu i Subotici. Dr. Krcić je istakao važnost javnog nastupa te istraživačkog rada.

On je dodao:“Cilj ovog skupa je da se ojačaju kapaciteti mladih besjednika, da besjede o idejama Istoka i Zapada. Takvo nešto događa se samo na Harvardu kako su uočili brojni profesori Univerziteta koji predaju na više univerziteta. Ovo je važno ne samo za filologe, psihologe i pedagoge koji danas izlažu svoje teme, već i za pravnike, jedan sudija, tužilac, advokat ne može biti vrhunski ako nije u besjedi dobar.“

Profesor Šaćirović naglasio važnost susreta ideja Istoka i Zapada, kao i značajnost kontinuiranog organiziranja ovih susreta.

Mi svakog semestra organiziramo susrete ideja Istoka i Zapada. Danas su tu studenti filologije, psihologije i pedagogije i u okviru svojih besjeda izlažu svoje teme, imaju određenu temu koju su pripremili, izlažu javno i na taj način vježbaju svoja umijeća. Smatramo da je ovo veoma značajno za njih.„

Studenti zadovoljni jer imaju priliku pokazati svoja umijeća.

Elvina Purišić, studentica Departmana za psihološke nauke IUNP, kazala je:“Meni je izuzetno važno da budem član ovog debatnog kluba, kao i da iskažem svoje mišljenje, da kažem nešto svoje, da budem dobar retoričar jer će mi to poslužiti kada budem radila i velika mi je čast biti dio debatnog kluba.“

Anela Čekić predsjednica debatnog kluba istakla je:“Govorila sam besjedu i u njoj skrenula pažnju na značaj Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, za sve studente i za ljude koji žive u Novom Pazaru.

Projekat pod nazivom „Izgradnja duhovnih kapaciteta mladih besjednika“ obuhvata studente različitih Departmana koji žele usavršavati svoja znanja kroz različite vannastavne aktivnosti.

izvor: SANA

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.