Na IUNP-u potpisan sporazum sa Media Centrom Univerziteta u Tuzli

U posjeti Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru 11.06.2018. godine, boravila je delegacija Univerziteta u Tuzli na čelu sa rektoricom prof.dr. Nerminom Hadžigrahić i profesorom i Direktorom Media centra Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enesom Osmančevićem.

Delegaciju su primili rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, prof.dr. Suad Bećirović i prorektorica prof.dr. Amela Lukač Zoranić.

Ovom prilikom potpisan je Sporazum o Naučnoj, stručnoj i obrazovnoj saradnji između Media Centra Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Novom Pazaru.

Sporazum predviđa mogućnost zajedničkog organiziranja naučno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozija, seminara, okruglih stolova, radionica i ulaganja zajedničkih napora za osiguranje finansijskih sredstava iz vanjskih izvora. Zatim razmjenu stručnih i naučnih informacija kroz razmjenu časopisa, elektronskih časopisa, publikacija, udžbeničke literature i drugog stručnog materijala, resursa i usluga na osnovu reciprociteta kao i izradu zajedničkih istraživačkih projekata, projekata kriznog komuniciranja, komunikacijske strategije, provođenja anketa i istraživanja javnog mijenja. Bitan dio sporazuma predviđa i promociju individualnih kontakata među akademskim i stručnim kadrom ali i razmjenu akademskog i stručnog kadra u redovnim i posebnim edukativnim procesima u kojima strane učestvuju. U cilju jačanja izuzetnosti kadrova, radiće se na izradi programa usavršavanja akademskog i stručnog kadra, poticanje aktivnosti od zajedničkog interesa obje institucije kao i proučavanje problema od zajedničkog interesa i pronalaženje najboljih načina njihovog rješavanja.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.