Najprodavaniji sportski automobil na svijetu

AMERIČKI klasik je treću godinu zaredom najprodavaniji sportski automobil na svijetu.
Ford Mustang je više od automobila, to je sinonim američke autoindustrije i tamošnjeg stila uživanja u vožnji, a prošle godine izabralo ga je 125.809 kupaca širom svijeta. Da, Ford nudi Mustang u 146 zemalja, što ga čini jednim od najdostupnijih modela uopće.
Naravno, glavno tržište Mustanga je SAD, gdje je prodano oko 80.000 primjeraka. Ostatak je najvećim dijelom završio u Europi i Aziji. Primjerice, samo u Kini je Ford uspio prodati 7125 primjeraka Mustanga.
“Svijet se zaljubio u Mustang. On predstavlja najbolje od američkog dizajna, performansi i slobode, s neizostavnom osobnosti kojom privlači – bez obzira na to otkuda dolazite”, kaže Erich Merkle iz Fordovog odjela analize prodaje.
Zanimljivo je kako je na tržištu osjetno popularnija izvedba s 5.0 V8 motorom, dok se slabiji 2.3 EcoBoost četiricilindraš još uvijek nije udomaćio u srcima obožavatelja. Udio ženskih kupaca je i dalje malen, ali je u zadnjih pet godina narastao za oko 10 %.
Ford je od lansiranja 2015. godine prodao 418.000 Mustanga. Početna cijena za model je tek 25.680 dolara na američkom tržištu, odnosno 39.000 eura na njemačkom.
Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.