Naredne godine stižu tri nova iPhonea, jedan će imati 6,5-inčni ekran

Apple će navodno sljedeće godine predstaviti dva nova iPhonea s OLED ekranima te jedan s LCD ekranom. Kompanijin iPhone X, koji se našao u prodaji ovog mjeseca, prvi je iPhone koji koristi OLED tehnologiju. Ova tehnologija omogućava bogatije boje i manju potrošnju energije.

Jedan od novih smartphonea bi trebao imati 5,8-inčni OLED ekran, koji posjeduje i aktuelni iPhone X, ali će drugi posjedovati veći 6,5-inčni ekran. Apple trenutno prodaje Plus modele iPhonea 8 sa sličnim komponentama u odnosu na standardne, ali sa većim ekranima.

Nadolazeći uređaji će također biti slični aktuelnom iPhoneu X. Appleov True Depth sistem kamera, koji se koristi za prepoznavanje lica, bit će sličan ovogodišnjem dizajnu, a Apple bi mogao ponuditi i model s 512 GB interne memorije.

Analitičari vjeruju da stražnja kamera narednih iPhonea neće imati 3D sposobnosti.

Treći smartphone će imati isti edge-to-edge dizajn kao i iPhone X, ali će dobiti jeftiniji LCD ekran. Jeftiniji iPhone će koristiti Appleov sistem za prepoznavanje lica te će svoje mjesto pronaći u “srednjem segmentu”, što znači da će koštati između 650 i 900 dolara. Upravo će ovaj model imati jednu stražnju kameru, a nedostajat će mu i Appleova Force Touch tehnologija.

Analitičari svoje tvrdnje baziraju na informacijama koje su dobili od izvora iz lanca Appleovih dobavljača.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.