Ne mrzim nikog ja sam „HEJTER“

Nedavno čitam kolumnu mog najdražeg kolumniste, čitam u jednom dahu pa me jedna rečenica navede da i ja bacim koje slovo. Dobri moj Admir F. Beganović u jednom tekstu o samoproglašenom čovjeku, samoproglašenom muftiji beogradskom, samoproglašenom hodži, samoproglašenom… nejse, gdje stadoh… Napisa Admir da mrzi (mada nikoga ne mrzi). Dobri moj brate Admire, isti sam ti takav, mrzim (mada nikoga ne mrzim).

Počeše da nadijevaju „lijepa“ imena svakome ko je drugačiji pa čak i bolesnici dobiše lijepa pakovanja, te gej za „one“ te izraelski vojnik za cionistički terorista itd. Po svemu sudeći nama pripade nadimak „hejter“. Čuj „hejter“! „Hejter“ je riječ uvezena direktno iz američkog žargona. Nastala je od engleskog „hejt“ što znači mržnja. E al lijepo upakovano mnogo ljepše zvuči pa sad mi koji nikoga ne mrzimo možemo slobodno da „hejtujemo“. Ako budemo mrzeli nekog bićemo teroristi ali sad pošto hejtujemo ne može nam niko ništa „prišit“. Samo pratimo trendove. Sada kada je u redu da cionistički teroristi ubijaju moju braću i sestre širom svijeta a najviše u Siriji i Palestini, sada kada evropska unija šuti i merači na izvještaje koje im servira VoA, sada kada Amerika za teroriste govori da moraju da se brane a jetime naziva teroristima, sada kada je dobro to što jedna Bolivija proglašava izrael terorističkom državom a izvor Islama (Saudijska arabija) progutao jezik onda je u redu da i ja hejtujem.

Vallahi hejtujem i izrael i jevreje i sve one koji ih podržavaju zajedno sa onim „romom iz bijele kuće“. Hejtujem i ove druge koji su nagrađeni Islamom, imetkom, državama, ma kompletan dunjaluk mogu kupit al ne mogu jetimu koru hljeba pružit. Hejtujem i evropsku zajednicu i sve njene članice. Toliko hejtujem pojedine zemlje još od našeg stradanja da sam pola svjetskog prvenstva u fudbalu bojkotovao, naročito one što se boriše za sramno treće mjesto. Hejtujem i ove moje lokalne što nas savjetovaše da nije mudro čak ni glasa dići jednim protestom u Južnom Sandžaku. Nije vele mudro Hafize što hoćete da protestujete to može ugrozit javni red i mir. Alo bre Bošnjo koji crni red i mir. Jesi li još uvijek slijep kod očiju. Red na zemlji uspostavlja Allah dž. š. preko pravednih halifa koji predvode Mumine. E vidiš Bošnjo ja hejtujem i to što nema ni halifa ni hilafeta a ako išta vidite gdje god je mumina oni nered siju. Neću više ove lokalne, opet su oni najmanje krivi ali i to najmanje je veliko jer kako uvaženi Šejh Hafiz Abdurahman ef. Kujević reče „TOLIKO SMIJEMO, TOLIKO MOŽEMO I TOLIKO HOĆEMO“. Ovih 1000 Bošnjaka u Južnom Sandžaku je slobodno i smije reći ono što misli, i smije uraditi ono što je ispravno i samo se Allaha dž. š. Boji.

Eto neću da pišem jer nemam snage. Poče evo Al Jazeera emitovati bol koja mi snagu oduzima.

I samo još da ne zaboravite – JA NIKOGA NE MRZIM!

E.D.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.