Njemačka: U šumi otkriveni desničarski paravojni kampovi

Operacija je za cilj imala zločinačku organizaciju optuženu za uspostavljanje paravojnih kampova za trening u šumama.

Njemačka protuteroristička policija otkrila je mrežu desničarskih paravojnih kampova za obuku koji su skriveni u šumama.

U akciji su zaplijenjeni oružje i droga, a istražitelji iz Thuringena su izjavili kako je najmanje 13 osumnjičenika poznato policiji te kako su neki od njih dijelom međunarodno aktivnog ultradesničarskog pokreta, piše The Independent.

Policija je osim oružja pronašla i propagandne materijale, mobitele i računala na 14 lokacija u Thuringenu, Erfurtu i Goettingenu.

Glasnogovornik policije je rekao kako je operacija ciljala “zločinačku organizaciju” koja je optužena za uspostavljanje paravojnih kampova za trening u šumama.

Ne zna se jesu li pripremali napad

“Vjeruje se kako su neki od osumnjičenih dio međunarodno aktivnog pokreta desničarskih ekstremista, koji ciljaju na ukidanje društvenog i vladinog poretka u Njemačkoj, ali i u drugim državama Europe”, izjavili su iz policije.

U akciji je sudjelovala policija iz šest njemačkih država, ali nisu objavili je li skupina planirala napad.

Tijekom pretrage je uhićen i jedan muškarac koji nije početno bio pod istragom, a optužen je za napad i ranjavanje dvojice policajaca.

Kod njega su pronađeni nacistički predmeti i simboli te se vjeruje kako je bio član takozvanog “Reichsbuerger” pokreta, koji tvrdi kako je trenutna Njemačka država nezakonita.

Izvor: Agencije

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.