Njemačka upošljava kamiondžije iz Sandžaka

Prema posljednjim podacima, Njemačkoj nedostaje preko 45.000 vozača kamiona, a kako bi transportne firme spriječile hronični nedostatak šofera sve češće do njih dolaze u zemljama istočne i južne Evrope, među kojima je i Srbija.

Trenutno “Forstman – transport” nudi stalno zaposlenje profesionalnim vozačima kamiona koji poseduju dozvolu C i E kategorije, KOD 95, karticu vozača i ADR licencu.

“Pored neto plate do 2.200 eura, naši vozači imaju i obezbijeđen stan, socijalno osiguranje i plaćenih 25 dana odmora. Također, pokrivamo i troškove odlaska kući svaka dva mjeseca i to avionom”, navodi se u oglasu za posao ove firme.

Plata vozača kamiona u Srbiji, ukoliko radi međunarodni transport, kreće se do 1.200 eura, dok je taj posao u njemačkim firmama plaćen 2.200 eura, a tamošnje kompanije neretko pokrivaju i troškove stanovanja, osiguranja.

Kako se navodi u oglasu, zainteresovani za posao vozača u ovoj kompaniji mogu se javiti na m.ribic@forstmann-transporte.de ili telefonom na 0049 5451 91190160.

(Radiostoplus)

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.