Nova Hitna pomoć u Novom Pazaru

Nakon skoro godinu dana izgradnje završeni su radovi i u toku je opremanje nove zgrade Hitne pomoći u Novom Pazaru koju su obišli šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici i gradonačelnik Nihat Biševac.

Izgradnja i opremanje zgrade je projekat vredan gotovo milion evra od kojih je EU izdvojila 680.000 evra.

– Tokom pregovora Srbije o pristupanju EU bitno je pokazati konkretne rezultate tog procesa, a ova zgrada Hitne pomoći je odličan primer. Ona će koristiti svim građanima ovog i okolnih gradova i srećnim smo što smo donirali novac za njenu izgradnju. Posvećeni smo daljoj podršci razvoju Novog Pazara – poručio je Fabrici.

Lokalna samouprava je za nabavku kancelarijskog nameštaja, klima uređaja i kompjuterske opreme izdvojila pet miliona dinara.

– Sa početkom rada nove Hitne pomoći biće značajno unapređen kvalitet zdravstvenih usluga, ali i uslovi rada medicinskog osoblja. Novi Pazar je još jednom pokazao da je siguran partner EU koja je prethodnih godina uložila milione evra u projekte koji su značajno unapredili živote građana Novog Pazara – kazao je Biševac.

Hitna pomoć bi trebalo da postane operativna krajem avgusta, kada se stigne medicinska oprema za čiju nabavku je Ministarstvo zdravlja opredelilo 10 miliona dinara.

– Uskoro će biti raspisan tender za kupovinu ultrazvučnih aparata, pacijent monitra, aparata za reanimaciju, aspiratora i druge neophodne opreme. Verujemo da će sve to biti završeno za mesec dana i da ćemo početi sa radom krajem avgusta – dodaje direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović.

Radovi na izgradnji Hitne pomoći počeli su u julu prošle godine, a izvodila ih je novopazarska firma “Elmir doo”.

(Blic)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.