Nove promjene u fudbalu: Boban najavio kartone i za trenere

"Razmišljamo da uvedemo opomene - kartone - za trenere i članove stručnog štaba. Dvije opomene i isključenje, kao kod igrača. Crveni karton - meč suspenzije", rekao je Boban

Zvonimir Boban, zamjenik generalnog sekretara FIFA i bivši proslavljeni fudbaler, najavio je još promjena u pravilima fudbala.

Video-tehnologija je polako postala realnost, sistemi takmičenja se polako mijenjaju, a Boban je u razgovoru za “Bild” najavio još novina.

“Razmišljamo da uvedemo opomene – kartone – za trenere i članove stručnog štaba. Dvije opomene i isključenje, kao kod igrača. Crveni karton – meč suspenzije”, rekao je Boban.

I nije to sve…

“Moramo da povedemo računa o ‘krađi’ vremena, posebno prilikom izmjena. To smo primijetili da je problem i da se događa često. Moguće da ćemo dozvoliti da se izmjene vrše na bilo kom dijelu terena, odnosno da će igrač moći da izađe na najbližem mjestu aut ili korner linije, odnosno tamo gdje mu pokaže sudija”, rekao je Boban.

I uloga golmana bi mogla da bude promijenjena.

“Moguće da ćemo dozvoliti golmanima da mogu da dodaju loptu u kaznenom prostoru, a da protivnički igrači mogu da intervenišu nakon što fudbaler prvi put dodirne loptu”, rekao je Boban.

 

Izvor: vijesti.me

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.