Novi Pazar među vodećim gradovima po broju sklopljenih brakova

Osim što je rekorder po broju rođenih beba, Novi Pazar je među vodećim gradovima po broju sklopljenih brakova. U godini za nama sklopljeno je 777 brakova.

Ova radna obaveza je po riječima matičara među najprijatnijim dužnostima koje imaju. U Novom Pazaru se prosječno sklope dva braka dnevno, a ove godine je taj broj i premašen. Kako bi izašli u susret građanima, zaposleni izlaze iz okvira prakse koja postoji u drugim gradovima.

Naime, matičari u ostatku zemlje vjenčanja van radnog vremena zakazaju samo vikendom, dok se u Novom Pazaru vjenčanja zakazuju i radnim danima u večernjim časovima. Ovakva organizacija znači skoro svakodnevni prekovremeni rad za matičarke. Ipak, srećne su da daju doprinos otvaranju jednog važnog životnog poglavlja.

„Ovaj posao je specifičan po tome što vas mladenci doživljavaju kao dio jednog od najznačajnijih dana svog života. Koliko god bile umorne ili opterećene poslom koji smo imale toga dana, kada dođemo na vjenčanje, probleme ostavljamo iza sebe i radujemo se zajedno sa zvanicama. Zato je ovaj posao na neki način drugačiji.“, rekla je matičarka Božica Đoković.

(sandzaklive.rs)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.