Novi Pazar: Okrugli sto “20 godina Glasa islama“

Sandžak je u svojoj historiji imao nekoliko značajnih glasila, poput Revije Sandžak i drugih, ali nikada ni jedan štampani medij nije imao kontinuiran rad duže od par godina. Upravo je Glas islama u histoji sandžačkog novinarstva poseban, jer je od 12.12.1996. godine do danas izlazio redovito u svojoj mjesečnoj i jednom periodu petnaestodnevnoj periodici.

Danas se sjećamo dana kada je ovo glasilo zvanično registrirano i kada se je krenulo u izradu prvog broja, a u januaru, naša redakcija planira posebnim sadržajima i publikacijama obilježiti ovaj jubilej.

U skladu sa ranije donijetom odlukom o formiranju islamskog glasila Glas islama, a nakon uspješne registracije, na redovnoj sjednici Mešihata uređivačka politika lista povjerava se sljedećem timu: Glavni urednik muftija Muamer ef. Zukorlić, Odgovorni urednik Mustafa ef. Fetić, tehnički urednik Hasudin Hajrović, Lektor Samir Škrijelj. Članovi redakcije lista: Mevlud ef. Dudić, Enver Ujkanović, Samir Škrijelj, Hajro ef. Tutić, Esad Kolašinac, Mithad Hajrović, Ramiz ef. Hamidović i Mirsada Burdžović.”

Prvi broj “Glasa islama” izlazi već u januaru 1997. godine, odnosno ramazanu 1417. godine, na 24. strane u crno-bijeloj tehnici, formata 370×270 mm. Do sada su izašla 279. brojeva. Dok će 280 biti jubilarni koji će zaokružiti dvadesetogodišnji krug publikacije Glas islama.

Od osnivanja na čelu uredništva Glas islama se promijeniolo 8 urednika. Aktuelni glavni i odgovorni urednik je Salahudin Fetić.

SANA

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Detektovan Adbloker (dodatak koji blokira reklame)

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker