Novi Pazar: Okrugli sto “20 godina Glasa islama“

Sandžak je u svojoj historiji imao nekoliko značajnih glasila, poput Revije Sandžak i drugih, ali nikada ni jedan štampani medij nije imao kontinuiran rad duže od par godina. Upravo je Glas islama u histoji sandžačkog novinarstva poseban, jer je od 12.12.1996. godine do danas izlazio redovito u svojoj mjesečnoj i jednom periodu petnaestodnevnoj periodici.

Danas se sjećamo dana kada je ovo glasilo zvanično registrirano i kada se je krenulo u izradu prvog broja, a u januaru, naša redakcija planira posebnim sadržajima i publikacijama obilježiti ovaj jubilej.

U skladu sa ranije donijetom odlukom o formiranju islamskog glasila Glas islama, a nakon uspješne registracije, na redovnoj sjednici Mešihata uređivačka politika lista povjerava se sljedećem timu: Glavni urednik muftija Muamer ef. Zukorlić, Odgovorni urednik Mustafa ef. Fetić, tehnički urednik Hasudin Hajrović, Lektor Samir Škrijelj. Članovi redakcije lista: Mevlud ef. Dudić, Enver Ujkanović, Samir Škrijelj, Hajro ef. Tutić, Esad Kolašinac, Mithad Hajrović, Ramiz ef. Hamidović i Mirsada Burdžović.”

Prvi broj “Glasa islama” izlazi već u januaru 1997. godine, odnosno ramazanu 1417. godine, na 24. strane u crno-bijeloj tehnici, formata 370×270 mm. Do sada su izašla 279. brojeva. Dok će 280 biti jubilarni koji će zaokružiti dvadesetogodišnji krug publikacije Glas islama.

Od osnivanja na čelu uredništva Glas islama se promijeniolo 8 urednika. Aktuelni glavni i odgovorni urednik je Salahudin Fetić.

SANA

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.