Od kockara do teravih-imama

Odrastao sam u muslimanskoj porodici. Sestra je svršenik medrese, dok sam ja odrastao daleko od vjernika praktičara. Bio sam opsjednut kockanjem – kladionicom, iako sam uz ramazan postio, nisam mogao biti bez igranja u kladionici. Tokom jednog dijela srednjoškolskog obrazovanja bio sam na stazama kockara. Jednog dana, uvidjevši svoju ovisnost, rekao sam sebi da više neću odlaziti kladionicu, zašto mi to treba i zašto da se zbog toga nekada i nerviram. Tako se i desilo u srednjoj školi: od tog dana, prestao sam se kladiti i posvetio izučavanju i praktikovanju vjere islama.

Gledao sam predavanja na YouTube kanalu od poznatih daija sa balkanskih prostora, da bi nakon nekog vremena naučio i sufaru, te nakon završetka srednje škole išao na vjerska predavanja. Ovdje trebam napomenuti da je sestra dovila Allahu, azze ve dželle, da me uputi na Pravi put, što je bilo ključno u svemu tome, a Allah zna najbolje.  Danas, hvala Allahu, dželle šanuhu, svakim danom saznajem i učim o Allahovoj vjeri. Tokom ovogodišnjeg ramazana imao sam priliku biti predvodnik džemata kao teravih-imam, te mjesto i za sljedeći ramazan, ako Bog da, a i ostavio dobar trag i utiske kod drugih insana.  Od ove godine student sam na IPF-u u Zenici, na Odsjeku za islamsku vjeronauku. Hvala Allahu, azze ve dželle, na uputi.

Brat

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.