ODGOVORI O SIHRU Velika ogledala u kući i džinski ezijet

PITANJE: Esselamu alejkum! Ako možete ukratko da mi odgovorite da li je pokuđeno imati ogledala u stanu i kretati se pred njima bez nijeta ogledanja, znači bez svjesnog špiglanja? Npr. ogledala na vratima ormara u spavaćoj sobi. Da li džini to mogu zloupotrijebiti i nanijeti štetu, da nas Allah sačuva? Allah vas nagradio!

ODGOVOR: Alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu. Hvala Allahu i neka je salavat i selam na posljednjeg vjerovjesnika, a zatim: Nije dobro koristiti veće ogledalo na ormaru, plakaru, zidu i slično, jer može biti štetno za članove porodice kada se pri svakom prolazu ogledaju. Bolje je da se skloni takvo ogledalo jer preko ogledala džini (šejtani) bolje vide ženu i dijete (ili lijepog muškarca) i lakše uđu u nju ili ureknu je. Ogledala treba koristiti samo po potrebi. Iz prakse onih koji se bave liječenjem šerijatskom rukjom ustanovljeno je da džini ureknu i uđu u osobu koja se mnogo ogleda i sama sebi divi u ogledalu. Ovo nije zasnovano na šerijatskim argumentima nego na praksi i iskustvu. Ve billahi tevfik.

Dr. Zijad Ljakic 

Izvor: n-um.com

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.