Oglasio se Apple nakon žestokih kritika

Kompanija Apple najavila je da će svojim korisnicima dati mogućnost da isključe softversku alatku koja može da uspori performans uređaja.

Očekuje se da će ova promjena uslijediti na proljeće, sa objavljivanjem najnovijeg operativnog sistema za mobilne uređaje iOS.

Još jedan od najavljenih noviteta predstojećeg operativnog sistema biće i alatka koja će omogućiti korisniku da vidi stanje u kom se nalazi baterija i sugerisati eventualnu popravku, prenosi Glas Amerike.

Neće takođe izostati ni novi paket animiranih emotikona, uređena aplikacija za zdravlje, opcija za gledanje muzičkih spotova bez reklama, kao i opcija u Apple aplikaciji za vijesti koja pruža mogućnost gledanja najvažnijih video vijesti.

Saopštenje je uslijedilo nakon žestokih kritika i ljutnje korisnika zbog vijesti da Apple tajno usporava operativne sisteme starijih iPhone uređaja.

Vijest o usporavanju pojavila se prvo u izvještajima na internetu, a priznanje kompanije Apple uslijedilo je u decembru.

Izvor: B92

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.