Opširnije o ubistvu na Pešteri: Žena usmrćena hicem s leđa

Na planini Giljevi na Pešteru pored katuna za stoku, pronađeno tijelo ubijene žene. Kočovićevu u krvi pronašao suprug, motiv ubistva najvjerovatnije krađa. Ovako surov zločin se ne pamti na Pešteri.

U zabitom selu Goševo na Pešterskoj visoravni, juče posle podne je ispred svog katuna (kolibe) ubijena Miladija Kočović (59), domaćica iz ovog sela podno planine Giljeve, udaljenog od Sjenice oko 40 kilometara.

Prema još nezvaničnim informacijama, Miladija je bila sama u katunu, a pogođena je jednim metkom u leđa, dok je izlazna rana registrovana na njenoj glavi. Ispred porodičnog katuna, udaljenog od najbližih seoskih kuća oko tri kilometra, u lokvi krvi i bez znakova života Miladiju je pronašao suprug Isidor, koji je u trenutku zločina čuvao stoku, dok je njihov sin kosio. Sin je o svemu obavestio policiju.

Istražnim organima Isidor je izjavio da je katun bio ispreturan i opljačkan i da su iz njega nestali puška i pištolj, koje je porodica Kočović posedovala uz dozvolu. Još se ne zna da li je njen suprug čuo pucanj i zbog toga došao do katuna, ili je doterao stoku sa pašnjaka.

Nekoliko sati poslije zločina, u Goševo su stigle ekipe policije i pravosudnih organa iz Sjenice i Novog Pazara, koje pokušavaju da rasvetle ovaj zločin. Potragu za ubicom otežava izuzetno loše vrijeme na ovom dijelu Pešterske visoravni.

– Čuo sam pucanj, ali sam mislio da neko od čobana puca na vukove ili lisice. Planina je ovo, zveri stalno nasrću na stada. Nisam ni sanjao da se može dogoditi ovakav zločin. Žao mi je Miladije, bila je divna žena i dobra komšinica. Nadam se da će policija naći njenog ubicu – kaže jedan od žitelja Goševa, i dodaje da su svi u tom mjestu i okolnim selima uznemireni i uplašeni zbog ubistva Miladije.

NEMA PRIVEDENIH

Od sjeničke i novopazarske policije juče se nije mogla dobiti nikakva zvanična informacija o ovom događaju, niti o mogućim motivima i izvršiocima zločina. Zasada nema ni privedenih, niti uhapšenih i istraga se nastavlja. Inače, selo Goševo se nalazi blizu granice sa Crnom Gorom.

Izvor:novosti.rs

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.