Oružane snage Turske dobile novu protuteknovsku raketu

Turski Roketsan je razvio sistem OMTAS sa ciljem neutraliziranja oklopljenog neprijatelja na daljini od četiri kilometra i predstavlja novu generaciju protutenkovskog naoružanja.

Oružane snage Republike Turske ovog mjeseca će početi koristiti novi OMTAS sistem za lansiranje i 8 OMTAS protutenkovsku raketu.

Radi se o naoružanju domaće proizvodnje, koje je uspješno prošlo sve neophodne testove i kontrole, javlja Anadolu Agency (AA).

OMTAS je umjereni protutenkovski oružani sistem, koji je razvila turska kompanija u obrambenoj industriji Roketsan, a on spada u rakete preciznog navođenja. Oružje je uspješno prošlo sve neophodne testove, a turske oružane snage će ga koristiti još tokom ovog mjeseca.

Roketsan je razvio sistem OMTAS sa ciljem neutraliziranja oklopljenog neprijatelja na daljini od četiri kilometra. On predstavlja novu generaciju protutenkovskog naoružanja.

(trt.net.tr)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.