Otvorene nove prostorije Medžlisa IZ-e Prijepolje

Mnogobrojna delegacija Mešihata na čelu sa predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, 02.03.2018. godine, prisustvovala je otvorenju novih prostorija Medžlisa IZ-e Prijepolje.

Prisutnima se obratio prijepoljski glavni imam Aref ef. Duraković. On je istakao da je ovo važan trenutak za sve muslimane Prijepolja.

“Dvije blagodati u jednom danu: blagodat petka i džume namaza, te blagodat svečanog otvorenja kancelarije Medžlisa. Uspjeli smo otvoriti tri departmana Škole Kur’ana u Prijepolju i jedan u Brodarevu. Tu su i prostorije dječije ustanove Reuda, vakufske kuhinje. Onaj ko nije zahvalan ljudima, nije zahvalan ni Allahu” – ističe Duraković, zahvalivši se Mešihatu i Rijasetu IZ-e u BiH na pomoći.

Predsjednik Medžlisa Almir ef. Talović obratio se prisutnima, navodeći da je prije 10 godina, kada je počela agresija na Islamsku zajednicu, napad u Prijepolju bio najžešći.

“Napad na ovaj medžlis bio je šablon kako će se ići dalje sa nasrtajima. Tada je grupa mladih imama stala u odbranu jedine legitimne i legalne Islamske zajednice. Oduzeta nam je kancelarija Medžlisa, sve do današnjeg dana. Čim završimo ove prostorije u potpunosti, idemo dalje. U Župi smo kupili zemljište od 70 ari, pa šaljemo poruku onima koji žele investirati u Islamski kulturni centar, objeručke ćemo ih dočekati” – poručio je Talović.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić u svom obraćanju zahvalio se svima koji su uvakufili svoj imetak.

“Neka znate, svi ljudi iz institucije brinuli su i brinut će o Prijepolju. Mahsuz selame prenosim vam od Reisu-l-uleme iz Sarajeva. Poručio je da će Rijaset biti uvijek tu da pomogne. Ovo su prostorije svih onih koji nose šehadet u svom srcu. Oteto nam je nekoliko džamija u Prijepolju i jedna zgrada od strane nečasnih ljudi. Ovdje postoji samo jedna Islamska zajednica, jedan Reisu-l-ulema, jedan glavni imam i jedan predsjednik Medžlisa, a sve ostalo su falsifikati. Ponosim se što danas obnavljamo vakuf Ibrahim-paše” – poručuje muftija Dudić.

Dovu za otvorenje prostorija proučio je hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

Nakon toga, vrpcu je svečano presjekao muftija Dudić, a prisutni vjernici su ovaj čin propratili tekbirima.

Ispred CHR Hajrat direktor Mirsad ef. Bećirović uručio je hediju glavnom imamu Aref ef. Durakoviću.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.