Ovako ćete oživjeti smrznuti Iphone

Zimske radosti s iPhoneom, konkretno, idu rukom pod ruku sa kraćim trajanjem baterije, pa čak i gašenjem. Evo kako to sve možete zaobići, piše tportal.hr.

iPhone je smiješno osjetljiv na ekstremne temperature. Nebrojeno puta smo tokom ljetovanja znali uređaj ostaviti na stolu u kafiću, samo da bi nas ekran nakon nekoliko minuta korištenja upozorio da je uređaj prevruć i da bi bilo bolje da ga sklonimo u sjenu. Smartfon iz Applea, također, je osjetljiv na vrlo niske temperature, što znači da ćete, kao i ljeti, morati brinuti za njega planirate li se poštediti od čestog spajanja na punjač ili, zlu ne trebalo, resetiranja uređaja.

Vlasnici iPhonea X nedavno su čak dobili specijalnu nadogradnju koja je spašavala uređaj od zamrzavanja – na oduševljenje brojnih korisnika koji žive u hladnijim područjima. Vi možda nemate iPhone X, no to ne znači da biste trebali zanemariti nadogradnju softvera. Sitni ispravci poput podešavanja senzora za temperaturu stvari su koje zbilja pomažu, što znači da biste, osim ako imate zbilja stari model, definitivno trebali odlučiti za nadogradnju.

Ovo je relativno jednostavno – kada ste vani na hladnoći, spremite uređaj u džep hlača, a ne u džep jakne. Telefon ćete time zagrijati na tjelesnu temperaturu, odnosno spasiti ga od ekstremne hladnoće. Možda ovo nema izravne veze sa izdržljivošću baterije, no dobra zaštitna košuljica, također, nikad nije naodmet.

U slučaju mrskog crnog ekrana smrti, ne paničarite. Idite kući, ostavite uređaj na stolu i pričekajte da se zagrije i ‘odmori’. Nakon pola sata ga pokušajte upaliti i nipošto, ali nipošto ga prije toga nemojte spajati na punjač. Hladne Li-Ion baterije teško podnose punjenje.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.