Ovako izgleda Nokijin elegantni smartphone X6

Fotografija Nokijinog smartphonea X6 se pojavila na kineskim društvenim mrežama te otkrila šta možemo očekivati uoči zvaničnog predstavljanja u ponedjeljak.

Radi se o uređaju elegantnog dizajna koji posjeduje ekran sa zubom, tanke ivice i “bradu” na donjem dijelu, dok se Nokijin logo nalazi u desnom uglu. Smartphone je dobio 5,8-inčni ekran formata 19:9 i rezolucije 2.280×1.080 piksela, osnovna verzija ima MediaTek Helio P60 procesor, dok je naprednija dobila Qualcommov Snapdragon 636 procesor.

Obje verzije napaja baterija od 3.300 mAh, a u ponudi će se naći verzije sa 4 i 6 GB RAM-a, odnosno 64 i 128 GB interne memorije.

Senzor za otisak prsta postavljen je na stražnjoj strani, gdje su i dvije vertikalno postavljene stražnje kamere. Uređaj ima USB Type-C port, tu je 3,5 mm utor za slušalice, a koristi operativni sistem Android 8,1.

Osnovni model će koštati 252,30 dolara, a napredniji 283,85 dolara.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.