Ovi telefoni imaju podršku za novi Android P

Izvor: B92

Sljedeća velika verzija najrasprostranjenijeg mobilnog operativnog sistema – Android 9.0 ili Android P, očekuje se tokom trećeg tromjesečja ove godine. Prije objave prve zvanične verzije u punom obliku, moguće je testirati beta verzije softvera, ukoliko posjedujete kompatibilan telefon.

Tradicionalno, Android beta objave uglavnom su bile dostupne za Google Pixel i Nexus telefone, ali se to promijenilo, uz Project Treble. Sada je Android P beta dostupna za sljedeće uređaje:

Google Pixel
Google Pixel XL
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
Essential Phone
Nokia 7 Plus
OnePlus 6
Oppo R15 Pro
Sony Xperia XZ2
Vivo X21UD
Vivo X21
Xiaomi Mi Mix 2S

Pored ovoga, Nokia je nedavno objavila Android P beta ažuriranje za još tri svoja telefona: Nokia 6.1, Nokia 7 i Nokia 8 Sirocco, ali je ono dostupno samo korisnicima u Kini.

Ne postoji jedinstven metod za instaliranje Android P ažuriranja na kompatibilan telefon – sve zavisi od toga koji uređaj imate. Ipak, najlakši metod za instaliranje Android P verzije jeste učestvovanje u Android Beta Programu.

Poslije samo nekoliko klikova, dobićete softversko ažuriranje na svom telefonu, kako biste izvršili nadogradnju na najnoviju Android P beta objavu.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.