Pacijent nasrnuo nožem na tehničara Hitne pomoći uzvikujući: “Turčine, imam nešto za tebe!”

Prijepolje

Pacijent Veljko M. u subotu ujutru ušao je u prostorije Hitne pomoći i verbalno napao doktorku Ivanu Pajović a zatim je nožem nasrnuo na tehničara Amela Baliju pokušavši da ga ubode u stomak uputivši mu niz uvreda na vjerskoj osnovi. Spretnom reakcijom Balija je izbegao napad a zatim se zaključao u sobu za tehničare. Policija je brzo stigla, na hodniku savladala napadača i stavila mu lisice na ruke.

Pored toga što pružaju pomoć najugroženijim građanima tokom dvadesetčetiri časa dnevno kako u svojim prostorijama tako i na terenu ljekari, medicinske sestre i tehničari nerijetko strepe i za svoj život. Dok su se spremali da krenu na intervenciju i izađu na teren, u subotu ujutru dežurna ekipa hitne pomoći preživjela je pravi horor gdje pukom srećom niko nije povrijeđen.

“Čuo sam telefonski poziv za pomoć i kako dotkorka Pajović razgovara i daje savjet ugroženom pacijentu, dok je ona pričala u ordinaciju je ušao pacijent Veljko, kojeg smo poznavali od ranije sjeo na kreevt i uputio niz pogrdnih kritika na izgled doktorke. Nakon što je ugledao mene, ustao je i kazao gdje si ti Turčine imam nešto za tebe, zatim je podigao dusericu izvadio nož i krenuo da me ubode u stomak. Uhvatio sam ga za ruku, posle čega je on počeo da histeriše i viče a ja sam utrčao u sobu za tehničare i zaključao se. Sa druge strane vrata čule su se prijetnje da će me zaklati i najgore nacionalističke uvrede”, uplašeno kaže Amel Balija.

Inače ovo nije prvi put da zaposleni u službi Hitne pomoći preživljajaju napade, međutim o njima se u javnosti se ne govori, rekao nam je tehničar Aleksandar Drašković.

Služba hitne pomoći posluje u sklopu Doma zdravlja u Prijepolju i izuzev portira koji se nalazi na ulaznim vratima nema službu obezbjeđenja.

(sandzacke.rs)

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Detektovan Adbloker (dodatak koji blokira reklame)

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker