Pacijent nasrnuo nožem na tehničara Hitne pomoći uzvikujući: “Turčine, imam nešto za tebe!”

Prijepolje

Pacijent Veljko M. u subotu ujutru ušao je u prostorije Hitne pomoći i verbalno napao doktorku Ivanu Pajović a zatim je nožem nasrnuo na tehničara Amela Baliju pokušavši da ga ubode u stomak uputivši mu niz uvreda na vjerskoj osnovi. Spretnom reakcijom Balija je izbegao napad a zatim se zaključao u sobu za tehničare. Policija je brzo stigla, na hodniku savladala napadača i stavila mu lisice na ruke.

Pored toga što pružaju pomoć najugroženijim građanima tokom dvadesetčetiri časa dnevno kako u svojim prostorijama tako i na terenu ljekari, medicinske sestre i tehničari nerijetko strepe i za svoj život. Dok su se spremali da krenu na intervenciju i izađu na teren, u subotu ujutru dežurna ekipa hitne pomoći preživjela je pravi horor gdje pukom srećom niko nije povrijeđen.

“Čuo sam telefonski poziv za pomoć i kako dotkorka Pajović razgovara i daje savjet ugroženom pacijentu, dok je ona pričala u ordinaciju je ušao pacijent Veljko, kojeg smo poznavali od ranije sjeo na kreevt i uputio niz pogrdnih kritika na izgled doktorke. Nakon što je ugledao mene, ustao je i kazao gdje si ti Turčine imam nešto za tebe, zatim je podigao dusericu izvadio nož i krenuo da me ubode u stomak. Uhvatio sam ga za ruku, posle čega je on počeo da histeriše i viče a ja sam utrčao u sobu za tehničare i zaključao se. Sa druge strane vrata čule su se prijetnje da će me zaklati i najgore nacionalističke uvrede”, uplašeno kaže Amel Balija.

Inače ovo nije prvi put da zaposleni u službi Hitne pomoći preživljajaju napade, međutim o njima se u javnosti se ne govori, rekao nam je tehničar Aleksandar Drašković.

Služba hitne pomoći posluje u sklopu Doma zdravlja u Prijepolju i izuzev portira koji se nalazi na ulaznim vratima nema službu obezbjeđenja.

(sandzacke.rs)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.