Pala letelica kod Subotice, poginuo učenik letenja

Subotica — U blizini aerodroma “Bikovo” kod Subotice muška osoba poginula jutros u padu lake letilice “zmaj” na obližnju njivu, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Navodi se da se nesreća dogodila oko 06.45 časova, pod za sada nerazjašnjenim okolnostima. “Zmajem” je, kako piše “Blic”, upravljao S.Đ (39) koji je poginuo na licu mesta. Na mestu nesreće biće obavljen uviđaj kako bi se utvrdio uzrok pada zmaja.

Predsednik aero-kluba Milan Radojčin potvrdio je za RTS da je kod sportskog aerodroma “Bikovo” pao motorni “zmaj”, a pilot S. DŽ. je poginuo.

Istraga je u toku.

“Blic” još piše da je S.Đ. bio učenik letenja na motornom zmaju, a ovo mu je bio prvi samostalni let. Poginuo samo tri minuta posle poletanja. “Videli smo da je krenuo da kruži, umesto da ide na sletanje. Najverovatnije nije do letelice, već se nešto dogodilo – ispričali su za “Blic” očevici nesreće.

Aerodrom “Bikovo” nalazi se šest kilometara jugoistočno od Subotice. Aerodrom se koristi za sportsko-školsko i trenažno letenje aviona i jedrilica, kao i skokove padobranaca.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.