Pilot na obuci pokušao da ukrade putnički avion u Americi

Izvor: Tanjug

Pilot na obuci uhapšen je zbog pokušaja krađe putničkog aviona sa centralnog aerodroma na Floridi, saopštili su zvaničnici te savezne američke države.

Lori Buker, portarolka međunarodnog aerodroma Orlando-Melburn na Floridi, rekla je da udružena protivteroristička jedinica istražuje ovaj slučaj i pokušava da otkrije motive.

Kako AP prenosi, ona je istakla da je riječ o 22-godišnjem mladiću i, ne otkrivajući njegov identitet, napomenula da se on suočava sa optužbama za zloupotrebu vize i kršenje zakona.

Buker je istakla da je rano jutros ovaj mladić svojim automobilom stigao do ograde aerodroma, preskočio je i ušao u avion tipa “erbas 321” koji se nalazio u hangaru.

Avio-električar koji se nalazio u bifeu aviona ugledao je sjenku, okrenuo se i upitao muškarca ko je, tražeći mu identifikacionu karticu.

On je zajedno s kolegom uspio da ga zgrabi i da ga ukloni iz aviona i dok ga je jedan držao da ne pobjegne, drugi je pozvao policiju.

Muškarac je, međutim, nekako uspio da se izvuče i počeo da bježi preko polja, ali ga je policija sustigla i uhapsila.

Nakon što je osumnjičeni uhapšen, zvaničnici su sproveli pregled piste prije ponovnog otvaranja aerodroma.

Svi zaposleni na aerodromu su, zajedno sa putnicima, bili udaljeni sa tog terminala tokom incidenta zbog kog je pet sati trajala pometnja.

Agencija navodi da je policija pretražila vozilo osumnjičenog kako bi se uvjerila da se u njemu ne nalazi nikakva eksplozivna naprava, a nakon toga je vozilo uklonjeno sa aerodroma.

Portparolka aerodroma kazala je da je student koji je osumnjičen za pokušaj krađe aviona došao iz Trinidada, vlasnik je kanadske vozačke dozvole, ali još nije utvrđeno da li je pohađao lokalnu školu za pilote.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.