Piloti otkrili ono što nikada ne bi priznali putnicima u toku leta

Izvor: b92

Ako ste se ikada pitali da li je pilotima teško da nađu aerodrom, evo odgovora.

Jedan pilot je u zanimljivoj konverzaciji na internetu priznao da je ponekada teško naći aerodrom od toliko svjetla u gradu. Ipak, to putnicima nikada ne bi priznao.

Još nekoliko pilota su priznali da putnici ni ne pretpostavljaju koliko neke turbulencije mogu biti opasne. Pilot Ron Vagner objasnio je na koji način vazdušna turbulencija može uticati na letjelicu, zbog čega bi putnici uvijek trebalo da vezuju pojas.

“Ako ne želite da se zalijepite za plafon, neka vam pojas bude vezan ama baš sve vrijeme. To čak i nije toliko realan problem, ali jeste kada tresnete nazad o sjedište i upravo se tada dešava najviše slomova ruku, rebara.“

Njegov kolega Dan Larsen dodao je da je to u potpunosti tačno, a opasnost vrijeba kada se najmanje nadate, jer se turbulencije događaju u bilo kom trenutku bez ikakvog upozorenja.

Verisj Lin, pilot kompanije Er Čajna priznaje da putnicima ne bi saopštio u slučaju da preko radija dobije informaciju da u avionu postoji prijetnja bombom ili terorističkim napadom.

“Niko od nas ne želi da se putnici uspaniče, a da ona grupa ’pametnih’ poželi da pronađe bombu i pokuša da je deaktivira samostalno. Uvijek ćete imati onog jednog najvećeg paničara koji bi pokušao da otvori vrata“, priznaje on.

“Svima nam je jako teško da u mnoštvu svetala uočimo gde je tačno aerodrom. Jednostavno ima previše svetala tamo dole.“

S druge strane, Endi Ker ne bi nikada priznao putnicima u kakvoj letjelici lete.

“Kako da im pomenem da je avion napravljen 1968. Putnici bi odmah počeli da upoređuju avion iz šezdesetih sa performansama automobila istog godišta.“

Pol Šou nikada ne bi iznio pred putnicima malo poznatu činjenicu o maskama za kiseonik, a to je da u njima vazduha samo za 10 minuta. Razlog zbog kojih ih povlačite jeste da pokrenete reakciju koja stvara kiseonik, a samim tim i vatru, što neko može zloupotrijebiti.

Takođe, svi piloti su jednoglasno otkrili da ponekad nema dovoljno vremena između letova da se avion dezinfikuje na pravi način, pa se tako stočići ne čiste redovno.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.