Plate u Sandžaku daleko od republičkog prosjeka

Najveću prosječnu neto novembarsku zaradu bez poreza i doprinosa, od šest gradova u Sandžaku, primili su stanovnici opštine Tutin 39.994 dinara, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Prema ovim podacima, u koje je radio Sto plus imao uvid, ovaj iznos je za oko 7.500 dinara manji u odnosu na prosječnu zaradu na nivou Srbije, ali i za 40.500 dinara manji u odnosu na primanja u opštini Surčin, koja ima najveću zaradu.

Na drugom mjestu po visini mjesečnih primanja su Sjeničaci sa 36.829 dinara, a na trećem Novopazarci sa 36.078 dinara.

Prosječne novembarske zarade u Novoj Varoši iznosile su 36.906 dinara, Priboju 33.676 dinara, a u Prijepolju 32.368 dinara.

Prosječna neto zarada u Srbiji isplaćena u novembru ove godine iznosila je 47.575 dinara i za 1,5 odsto je nominalno i realno bila veća nego prethodnog mjeseca.

U odnosu na novembar 2016. godine prosječna neto i bruto zarada nominalno je veća za četiri odsto, a realno za 1,2 odsto.

(Beta)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.