Počinje realizacija projekta autoputa preko Sandžaka, danas potpisan Mеmorandum

Potprеdsjеdnica Vladе i ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala jе danas sa kinеskom kompanijom “Čajna komjunikеjšеn konstrakšеn kompani” (CCCC) Mеmorandum o razumijеvanju o saradnji na projеktu auto-puta Požеga-Boljarе.

Državni sekretar u Ministarstvu građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, Edin Zećirović ističe da je ovo jedna jako radosna vijest imajući u vidu činjenicu da će trasa autoputa proći kroz Sandžak, o kojem je naš narod sanjao skoro jedan vijek.

“Memorandum se najviše odnosi na izradu projektne dokumentacije vezane za spomenutu dionicu, imajući u vidu činjenicu da je dionica duga nekih odprilike 107 km i da prolazi kroz jako teška područja kada je u potanju izgradnja ovakvih infrastrukturnih projekata. Predpostavljena vrijednost projektne dokumentacije je negdje oko 50 miliona eura. Kineske kompanije koje već sada rade na izgradnji te dionice autoputa u Crnoj Gori će raditi zajedno sa srbijanskim projektnim kućšama na izradi projektne dokumentacije i ja se nadam da ćemo u vrlo bliskom vremenskom periodu imati mogućnost da na nivou ministarstva i ustanova države usvojimo konkretnu i konačnu trasu koja ce prolaziti preko Sandžaka i smatram da je ovo jedna vazna vijest za politiku koju smo promovisali svih ovih zadnjih godina” navodi državni sekretar.

Zećirović izrazio nadu da će svi poslovi koji su vezani i obuhvaćeni memorandumom biti realizirani u najskorijem vremenskom periodu.

izvor: SANA

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.