POGLEDAJTE VIDEO: SNJEŽNA OLUJA HARA EVROPOM, 14 OSOBA POGINULO

Najmanje 14 osoba poginulo je u snježnim olujama koje su posljednjih dana pogodile Evropu, a najteže stanje je u Alpama.

Austrijski mediji prenijeli su da je jedan učitelj (62) poginuo dok se skijao u austrijskom skijalištu kada je pao i ostao zakopan u snijegu.

Austrijski zvaničnici podigli su upozorenje na lavine na najviši mogući nivo u nekoliko regiona, a oko 350 stanovnika njemačke pokrajine Bavarske je zatrpano snijegom, prenose mediji.

U pojedinim dijelovima Austrije i na jugu Njemačke i dalje su zatvorene škole, a nekoliko autoputeva je blokirano.

Kako se navodi, blokiran je put blizu Minhena, a spasioci na kamionima pokušavaju dostaviti hranu zametenim zajednicama u Bavarskoj.

Opasnost od lavina povećala se u toku noći, a u Štajerskoj je opasnost od lavina podignuta na najviši, peti nivo, pišu mediji.

Kako se navodi, za danas se očekuju snježne padavine uz jak vjetar, što može dovesti do snježnih nanosa i pokretanja lavina.

Osim lavina, i snijeg stvara probleme i u saobraćaju.

Tako se na autoputu A12 u Austriji zbog velike količine snijega srušilo stablo, što je dovelo do poteškoća u odvijanju saobraćaja.

Mediji prenose da je oko 1.000 domaćinstava u Tirolu ostalo bez struje, a očekuje se da bi u toku dana taj broj mogao porasti.

U Donjoj Austriji oko 270 domaćinstava je bez struje, a prekid snabdijevanjem električnom energijom uzrokovalo je to što je vjetar srušio drveće na vodove.

(Hayat / Foto: YouTube)

Izvor: hayat.ba

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.