Pogon od MIG-a u BMW-u

Izvor: Nezavisne

Na YouTubeu je objavljen video koji pokazuje nešto radikalniji tuning automobila, a koji definitivno zahtijeva puno znanja i još više iskustva.

I dok neki razmišljaju o pomodnim preradama svojih automobila u smjeru elektrifikacije, Rus Igor Negoda je svoju BMW “kockicu” odlučio da oplemeni pogonom iz vojnog aviona, MIG-23.

Da ne bi bilo zabune, logično da ne govorimo ovdje o mlaznom pogonu MIG-a, već turbo-starteru, plinskoj turbini TS-21 koja se koristi kao pomoćni agregat pri aktivaciji glavnih motora.

Da bi pogon profunkcionisao, Igor je u automobilu napravio nekoliko izmjena, te je uz dodatne unikatne elemente uspio da spoji motor i mjenjač.

Kako funkcioniše BMW s turbo-osovinskim motorom iz MIG-a, pogledajte u nastavku. Mi ćemo samo dodati kako je audiovizuelni doživljaj ipak najzanimljiviji, a tek potom dolaze performanse.

Oko 60 KS i čak 400 Nm sasvim su dovoljni za puno zabave, koju će sputavati tek enormna potrošnja goriva.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.