Pojedini detalji o Samsungovim smartphoneima S10 i X

Novi izvještaji govore da će Galaxy S10 biti predstavljen u januaru 2019. godine na Consumer Electronic Showu, ranije nego se vjerovalo. To tvrde izvori iz Južne Koreje, koji su dodali da će proizvodnja početi najranije u oktobru.

Osim Galaxyja S10, pojavile su se i glasine o Galaxyju X. Ovaj uređaj privlači još više pažnje jer se radi o prvom savitljivom Samsungovom smartphoneu ikada. Ovaj mobitel će vjerovatno biti predstavljen na Mobile World Congressu u februaru 2019. godine, kada inače Samsung predstavlja novi Galaxy S model. To objašnjava zašto bi Samsung pomjerio predstavljanje Galaxyja S10 za januar, kako bi Galaxy X mogao “zasjati” mjesec dana kasnije u Španiji.

Galaxy X je dobio novo kodno ime, a to je Winner. Prethodno je projekt savitljivog smartphonea nosio kodni naziv Valley, a to ime je otkriveno još 2015. godine.

Samsung će započeti prikupljati dijelove za pomenuti smartphone u novembru, ali će se uređaj pojaviti u ograničenom broju jer kompanija želi povećati interes na tržištu prije nego krene svim snagama u tom pravcu.

Savitljivi Galaxy je prethodno pokazan partnerima na CES-u ove godine, a imao je 3,5-inčne OLED ekrane, jedan s vanjske te dva s unutrašnje strane.

U izvještaju se navodi da dva 3,5-inčna unutrašnja ekrana zapravo čine prednji dio uređaja, odnosno da daju 7-inčni ekran. Treći 3,5-inčni OLED ekran na vanjskoj strani omogućava korisnku interakciju s uređajem kada je on preklopljen, odnosno savijen.

Još uvijek je prerano govoriti da li će baš ovaj prototip postati komercijalna verzija koju će Samsung prodavati naredne godine. Također, postoji šansa i da kompanija odgodi dolazak ovog smartphonea.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.