Položen kamen temeljac za džamiju u Čitluku – Priboj

Davne 1963. godine u pribojskom prigradskom naselju Čitluk izgrađen je mekteb, a 1967. podignuta minara. Nakon pola vijeka džamija je oronula i na inicijativu džemata na čelu sa predsjednikom Abidom Ćelovićem i imamom Omer ef. Hodžićem pokrenuta je njena obnova.

Dotrajala džamija je porušena, a ne njenom mjestu bit će izgrađena nova, te je tim povodom 14.09.2018. godine nakon džume namaza položen kamen temeljac u prisustvu delegacije Mešihata IZ-e u Srbiji na čelu sa muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, te predstavnika Medžlisa IZ-e Priboj. U obnovu ove Allahove kuće osim mještana Čitluka i Pribojskog medžlisa bit će uključena i sandžačka dijaspora, kao i drugi donatori koji prepoznaju značaj džamije za ovo područje.

Prije ovog svečanog čina, pod vedrim nebom, na otvorenom, džumansku hutbu je održao muftija Dudić govoreći tom prilikom o vrijednosti džamija i značaju podizanja Allahovih kuća koje su blagodat za muslimane, kao i za sve one koji žive u njihovoj blizini bez obzira kojoj vjeri i naciji pripadali.

Informativna služba

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.