Poruka Bošnjacima

Koliko god da nam pričaju lijepe priče, koliko god da nas mame medom i njihovim pričama o komšijskim dobrim odnosima, više vjerujem govoru Gospodara koji me je stvorio nego njihovim pričama, jer Gospodar me je upozorio u Njegovoj Knjizi…

Pozivam svoju braću da mržnju koju imaju u svojim srcima prema svom bratu muslimanu da je u potpunosti izbriše, da priđe svom bratu, da ga pozove u saf, da jača svoj saf, jer u našoj čvrstini, u našem jedinstvenom safu, u našem jedinstvu nam je opstanak na tom parčetu zemlje u kojem živimo, bili u Bosni ili Sandžaku. Koliko god da nam pričaju lijepe priče, koliko god da nas mame medom i njihovim pričama o komšijskim dobrim odnosima, više vjerujem govoru Gospodara koji me je stvorio nego njihovim pričama, jer Gospodar me je upozorio u Njegovoj Knjizi, u Njegovom plemenitom Govoru, gdje On Uzvišeni, azze ve dželle, kaže: (citiranje ajeta na izvornom, op.) “I neće prestati da vas ubijaju, da vas progone, sve dotle dok vas ne budu odvratili od vaše Vjere ukoliko budu u mogućnosti.”

Ovo je pravilo Gospodara nebesa i Zemlje. Ako neko nečijem drugom govoru više vjeruje od Govora od Onoga koji ga je stvorio onda se grdno prevario. A mi slušamo braćo, mi Bošnjaci i mi muslimani na Balkanu smo imali preko 10 genocida i to od onih koji nam uvijek govore o komšijskim dobrim odnosima. Sutra neka izbije bilo koja fitna i smutnja, svi ti govori će da padnu u vodu. Ako mu budeš prvi komšija, ja ili ti, bićemo meta njegovog metka, njegovog klica, njegovog noža, da nas više nema.

Haris ef. Kalač
Izvor: N-um.com
Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.