Postavljen kamen temeljac za izgradnju džamije u selu Čitluk

Mještani sela Čitluk, Medžlis IZ-e Sjenica, konačno će dobiti svoju džamiju.

Delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji predvođena muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem i glavni imam Sjeničkog medzlisa Ramiz ef. Hamidović uveličali su ovaj poseban dan.

Delegaciju su još činili dekan FIS-a dr. Enver ef. Gicić kao i imami iz obližnjih sela.

Ašere je na početku proučio hfz. dr. Haris ef. Hadžić.

U uvodnoj riječi glavni imam Hamidovic istakao je da je džamija mjesto gdje se okupljaju vjernici te da nikako ne može služiti za razjedinjavanje istih.

“Ima 36 džamija ukupno na području Medzlisa Sjenica, a ovo je 37. Bez obzira što nas ima manje i dalje održavamo vjeru i izgrađujemo Allahove kuće. Molim Allaha da ukabuli vakifu koji je nesebično dao parcelu za izgradnju ove džamije.”

Muftija dr. Mevlud ef. Dudić obratio se prisutnima ističući da je zahvaljujući džematlijama, a prvenstveno vakifu, ovo selo dobilo Allahovu kuću.

“Allah je dao mogućnost da kroz činjenje dobrih djela napravimo sebi lijepo mjesto na Ahiretu. Dosad ste bili garib selo – selo gdje nema džamije je pusto mjesto i teško mjestu koje nema džamiju.”

Dekan FIS-a proučio je dovu za hairli početak, a nakon toga uslijedilo je postavljanje kamen temeljca

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.