Preminuo osnivač Brabusa Bodo Buschmann

Nakon kraće bolesti u 62. godini preminuo je Bodo Buschmann, osnivač i vlasnik njemačke tuning kompanije Brabus koja je širom svijeta poznata po besprijekorno i beskompromisno dorađenim kreacijama koje su zasnovane na modelima Mercedes-Benza.

Tadašnji student prava i menadžmenta, Bodo Buschmann Brabus je osnovao 1977. godine, a zbog načina na koji su se u Brabusu bavili Mercedesima nije trebalo dugo da mala radionica preraste u sinonim za vrhunski tuning koji traje i dan-danas.

Sa sloganom “Prvo strast, onda novac!“, iz Brabusa su do sada izašle bezbrojne kreacije vrhunski dorađenih automobila na kojima je karakteristična trokraka zvijezda zamijenjena slovom B, a Brabusove kreacije poznate su u svim dijelovima svijeta.

“Mnogo će nam nedostajati naš Bodo, ali mi ćemo nastaviti onako kako nas je naučio“, rekao je na novinarkoj konferenciji njegov sin Constantin Buschmann koji će preuzeti upravljanje kompanijom.

(klix.ba)
Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.