I Preševo ima svoje studente

U Preševu već četiri godine radi Odeljenje Internacionalnog univerziteta iz Novog Pazara.

Ove godine na Odeljenju je upisana četvrta generacija, sa kojom se broj studenata popeo na 300.

– Sa ovom generacijom mi studentima nudimo 13 akreditovanih studijskih programa, na kojima nastavu drže profesori iz Beograda, Novog Sada, Niša i Novog Pazara – kaže koordinator ovog Odeljenja Kujtim Sadriju.

U ulici 15. novembra, gde je privremeno smešteno Odeljenje, odvijaju se studije engleskog, nemačkog i srpskog jezika sa književnošću, prava, kriminalistike, informatike, ekologije, psihologije, pedagogije, likovne i primenjene umetnosti.

Mlad i ambiciozan, naš sagovornik ističe da Odeljenje novopazarskog univerziteta egzistira bez ičije finansijske podrške, i da se iz godine u godinu širi broj gradova iz kojih su studenti.

– Ovde mladi Srbi, Albanci i Makedonci iz Preševa, Bujanovca, Vranja, Vladičinog Hana i Kumanova, uz redovne studije, svakodnevno na delu uče lekcije zbližavanja i tolerancije – nastavlja Sadriju.

On dodaje da će ovoga leta najbolji studenti iz generacija koja je studije upisala 2014. godine steći pravo da brane diplomske radove i na taj način sebi priušte diplomu Internacionalnog univerziteta iz Novog Pazara.

Zahvaljujući dosadašnjim sveukupnim rezultatima, prošle jeseni je, na ulazu u Preševo, u naselju Braća Frašeri, počela izgradnja petospratnice u kojoj će studentima na raspolaganju biti 2.400 metara kvadratnih za sve nastavne i druge aktivnosti.

Koordinator Kujtim Sadriju ističe da će nova zgrada biti završena već ovoga leta, tako da će na jesen primiti prve studente.

infovranjske.rs

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.