Prijemni ispit u Medresi Gazi Isa-beg

Učenici iz svih krajeva Sandžaka i regiona

U Medresi Gazi Isa-beg održan prijemni ispit. Budući srednjoškolci došli iz svih krajeva Sandžaka, Beograda i Makedonije.

Internacionalnost ove škole zbog svoje misije odiše kvalitetom i željom za novim podmatkom. Predsjednik Mešihata IZ-e uputio savjetodavne poruke.

Muftija dr. Mevlud ef. Dudić, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji je istakao: “Odlučili ste se da upišete najelitniju školu. Budite ubjeđeni da u Novom Pazaru, Sandžaku i šire ne postoji nijedna srednja škola koja liči na Medresu Gazi Isa-beg u Novom Pazaru. To je jedina škola koja nudi dvije dimenzije, odgojno-obrazovnu dimenziju, ona i odgaja i obrazuje. Nažalost mnoge druge škole imaju samo jednu, da obrazuju.“

Prijemni ispit sastoji se od dva dijela, jedan je test općih znanja a drugi je razgovor sa komisijom, dok se u kvalifikaciju na kraju obuhvata i uspjeh iz osnovne škole. Direktor dr. Plojović istakao novine ove godine.

Dr.Rešad ef. Plojović, direktor Medrese Gazi Isa-beg je kazao:“Ono što ove godine treba posebno istaći jeste da značajan broj učenika ili kandidata nije bio u prilici da pristupi izradi prijemnog ispita iz razloga što sve procedure koje su bile potrebne da se završe u osnovnim školama poput male mature i dokumentacije nije na vrijeme izvršeno, stoga ostaje da ta grupa učenika dobije još jedan termin za polaganje prijemnog ispita.“

Medresa Gazi Isa-beg u Rožajama, poseban je stožer, kaže muftija sandžački.

Hfz. Abdurrahman ef. Kujević, muftija sandžački je istakao:“Ona je zaista jedno posebno sidro, stožer stabilnosti našeg Bošnjačkog i muslimanskog naroda općenito. Hvala Bogu ja sam zadvoljan sa sviješću roditelja koji nama daju na povjerenje svoju djecu.“

Podsjećamo da je Medresa Gazi Isa-beg prošle godine upisala rekordan broj učenika. Univerzalizacija tradicionalnih vrijednosti u spoju sa kvalitetnom edukacijom jeste ono što čini posebnu ovu medresu.

SANA

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.