Priredjen iftar u sjedištu Muftijstva sandžačkog u Rožajama

Dana 06. 06. 2017. godine priredjen je iftar u sjedištu Muftijstva sandžačkog u Rožajama.

Iftaru su prisustvovali predstavnici vjerskog, kulturnog, naučnog i političkog života u Sandžaku.

U svojstvu domaćina obratio se Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević koji je izrazio dobrodošlicu gostima i zahvalio im se zato što su uvijek tu kada su u pitanju sve aktivnosti koje poduzima Muftijstvo sandžačko sa svojim institucijama. Čestitao je ramazan i poželio prisutnima i svim muslimanima da budu najsrećniji ljudi u ovom mjesecu.

Nakon toga se obratio Muftija Mevlud ef. Dudić koji je govorio o ramazanskim ibadetima posebno se osvrnuvši na ibadet učenja Kur’ana i upražnjavanja posta.

Na kraju je skup poselamio i gost iz države dva Harema, Saudijske Arabije, šejh Muhamed ibn Abdul Aziz El Matrudi i istakao da je blagodat imana najveći dar. Rekao je da u Rožaje dolazi evo treću godinu uzastopno u ramazanu te da primjećuje veliki napredak koji ostvaruju muslimani preko svoje Islamske zajednice i svih institucija koje djeluju pod pokroviteljstvom Muftijstva sandžačkog.

Na kraju hajrli dovu je proučio dekan Fakulteta za Islamske studije dr. Enver Gicić.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.