Promocija romana “Što pepeo priča” održana u Prijepolju i Bijelom Polju

U okviru manfestacije „Divan sa Karahasanom u Sandžaku“ u organizaciji Internacionalnog univerziteta u Prijepolju održana promocija romana “Što pepeo priča” istaknutog bošnjačkog autora Dževada Karahasana. Čitalačka publika zadovoljna što je imala priliku razgovarati sa Karahasanom.

„Danas je zaista veliki dan za Prijepolje i za našu bibioteku. Govorili smo o promociji romana “Što pepeo priča” i imali smo priliku da uživo razgovaramo sa autorom i da čujemo njegove impresije i zapažanja, prije svega o onome ko ga je inspirisalo da napiše djelo, o Omeru Hajjamu a i inače o onako nekim usputnim inspiracijama koje su ga motivisale da napiše ovo djelo.“

Direktorica biblioteke “Vuk Karadžić” zahvalna Internacionaolnom univerzitetu na ovoj organizaciji ističe da je rijetkos da akademik koji je symbol bosnjačke savremene kjniževnosti bude njihov gost.

“Kada je u pitanju nabavna politika mi se baziramo na strukturi čitalaca i njihovih potreba, a zbog structure stanovništva imamo potrebu za nabavkom i saradnjom sa izdavačima iz Bosne, Crne Gore i drugih država u okruženju.”

Istog dana promocija romana održana je i u Bijelom Polju, čime je završen krug promocije širom Sandžaka.

“Uspješnost sva četiri dana susreta sa našim najvećim piscem današnjice akdaemikom Dževadom Karahasanom, svjedoči veliki broj zainteresiranih ljubitelja knjige, zapravo pored promocija organizirani sui  susreti sa autorom knjige gdje su posjetioci imali prilike da postavljaju pitanja, da polemiziraju sa autorom, što je dodatno pospiješilo i pokazalo karakter ovih događaja.” istakao Dženis Šaćirović

Karahasan najavio da će svoja narednja djela ponovo promovirati kroz posjetu Sandžaku.

SANA 

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.