Prve slike Galaxy S8 launchera i ikona

Iako nas do zvaničnog predstavljanja Samsung Galaxy S8 telefona dijeli oko pola mjeseca, skoro sve po pitanju hardvera je poznato.

Dva modela, veličine ekrana 5.7 i 6.2 inča, Snapdragon 835 i Exynos 8895 čipseti koji će pokretati telefone zavisno od regiona, 4 i 6 GB radne memorije, te kamere zadnja od 12 megapiksela i prednja od 8 megapiksela. Ali šta je sa softverom? Izgleda kako je na red došao i on.

S potpunom sigurnošću možemo reći kako će novi Galaxy S serije imati Samsung Experience korisnički interfejs nadograđen na Android 7 Nougat. A sudeći po slikama koje vam donosimo, Samsung se definitivno odlučio napustiti svoj tradicionalni izgled sa dugmetom za pristup aplikacijama u donjem desnom uglu i prihvatio je, kao i Google, trend koji kineski proizvođači Android uređaja odavno forsiraju. Raspored ikona u stilu iOS-a, bez posebne ladice za aplikacije. Ostaje da vidimo hoće li postojati mogućnost uključivanja starog izgleda korisničkog interfejsa, kao što se ovaj novi, bez dugmeta za aplikacije, mogao uključiti na Galaxy S7 telefonima. Takođe, u skladu s novim dizajnom, stižu i nove sistemske ikone.

Po nama, veliki napredak u odnosu na TouchWiz UI. A vaše mišljenje da li vama izgleda obećavajuće ili više volite “tradicionalni” TouchWiz UI izgled, podijelite u komentarima.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.