Rama najavio gradnju NATO-baze u Albaniji

NATO će investirati više od 50 miliona eura samo za prvu fazu projekta modernizacije baze u Kucovi, naveo je Rama na Facebooku.

NATO planira izgraditi zrakoplovnu bazu za Zapadni Balkan u Albaniji, tvrdi albanski premijer Edi Rama.

“Sjevernoatlantsko vijeće je odobrilo odluku da se izgradi prva zrakoplovna baza na Zapadnom Balkanu u Albaniji. Od sredstava Sjevernoatlantskog saveza i u partnerstvu s Vladom Republike Albanije, NATO će investirati više od 50 milijuna eura samo za prvu fazu projekta modernizacije baze u Kucovi”, naveo je Rama na svom Facebook nalogu.

Prema njegovim riječima, Kuceva će služiti kao nacionalna baza za albanske zrakoplovne snage.

Ocjenjuje i da će ta strateška investicija NATO-a u Albaniji predstavljati novi standard za albanske oružane snage.

‘SAD je strateški partner Albanije’

“Nesumnjivo, ta ogromna investicija stvara nove prilike za ekonomski i socijalni razvoj cijele regije jer se planira izgradnja nove baze uz pomoć najnovije tehnologije”, naveo je Rama.

Naglasio je i da traju izravni razgovori sa SAD-om, kojeg je nazvao “strateškim partnerom” Albanije, kako bi se dodatno modernizirali albanski zrakoplovni kapaciteti.

Rama očekuje da će se zajedničke odluke, proistekle iz navedenih razgovora, uskoro naći pred američkim Kongresom kako bi ih mogao odobriti, prenosi agencija MIA.

Izvor: Agencije

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.