Reforma MOK-a pokrenuta i u Rožajama

U srcu Južnog Sandžaka, u Rožajama održana je sjednica inicijative za reorganizaciju MOK-a u tom gradu. Na sjednici su prisustvovali predstavnici MOK-a iz Novog Pazara i Tutina, a prisutnima se obratio i v.d. muftije sandžačkog hfz Abdurahman ef. Kujević. Na ovoj sjednici izabrana su tri člana inicijativnog odbora. U razgovoru sa Numanom Nokićem i Redžepom Demićem istaknuti su projekti MOK-a u prethodnom periodu, kao i sve veće interesovanje omladine da se uključi u rad ove organizacije.

„Kod nas u Južnom Sandžaku MOK predstavlja jedno vjersko tijelo koje može da uputi i pozabavi se mladim ljudima kako i na koji način da uspješno funkcionišu na svim poljima kao grupa. Smatram da ova organizacija treba da bude vjetar u leđa svim mladim ljudima da se na najbolji način izbore sa svim nedaćama koje nam današnje vrijeme donosi“, ističe Numan Nokić.

„MOK u Rožajama nije sada nova organizacija, već postoji jako puno godina. Najaktivniji smo bili prethodne godine kada smo iznijeli čak petnaestak projekata i odziv omladine je bio izuzetno veliki. Samim tim ukazuje na to da je omladina u Rožajama privržena svojoj vjeri. Veliku zahvalnost na svemu postignutom dugujemo našem uvaženom hafizu Abdurahmanu ef. Kujeviću, jer je bio velika pomoć i potpora u svemu“, zaključuje Redžep Demić.

U prethodnoj godini ova organizacija imala je nekoliko uspješnih projekata u Rožajama, od teniskog turnira, brojnih predavaja, do osvajanja planine Hajle.

SANA

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.