RODITELjE PO DŽEPU: Ako dijete baci petardu kazna i do 100.000 dinara

Ko remeti javni red i mir paljenjem i bacanjem petardi, topovskih udara ili drugih pirotehničkih sredstava, moraće ubuduće da plati i do pet puta veću kaznu – od 50.000 do 100.000 dinara, a odgovornost za maloljetnike ispod 14 godina snosiće roditelji, staratelji ili usvojitelji.

To su najbitnije novine Izmjena zakona o javnom redu i miru koje bi trebalo koliko već ove nedjelje da budu usvojene u Skupštini. Dakle, novogodišnja pirotehnička euforija mogla bi mnoge papreno da košta da bi konačno izostale teške povrijede mališana uslijed korišćenja petardi, topovskih udara, vatrometa ili drugih opasnih naprava.

Od novčane kazne neće biti pošteđeni ni maloljetnici stariji od 14 godina, dok će roditelji, staratelji ili usvojitelji odgovarati za mlađe mališane.

Upotreba pirotehničkih sredstava nije dozvoljena u bilo koje doba dana, a ne kako mnogi misle samo noću i u vrijeme odmora, pa se postavlja pitanje zašto je trgovina ovim napravama uopšte legalna.

SANA

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.