Rožajci osumnjičeni za pljačku kazina i kladionice

Rožajska policija rasvijetlila je dva razbojništva, počinjena u kladionici “Volcano“ i kazinu “Kojot“, i tom prilikom uhapsila maloljetnog S.S. (17) iz Rožaja i M.M. (19) iz Rožaja, zbog sumnje da su počinili ova krivična djela.

“Oni su, kako se sumnja, 2. decembra koristeći fantomke i uz prijetnju gasnim pištoljima i metalnim palicama, opljačkali kazino “Kojot“. Na isti način S.S. i M.M. su, kako se sumnja, 21. novembra opljačkali kladionicu “Volcano“. Oni su prilikom izvršenja ova dva krivična djela prisvojili oko 3.000 eura”, stoji u saopštenju Uprave policije.

O događajima je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se M.M. privede uz krivičnu prijavu.

Nakon salušanja, M.M. je sproveden sudiji za istragu Osnovnog suda u Rožajama koji je donio rješenje o određivanju pritvora, nakon čega je M.M. sproveden u ZIKS – zatvor Bijelo Polje. S.S. će također uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike.

(Agencije)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.