Rožaje – Gradski trg dobija novi izgled

Gradski trgu Rožajama dobija novi vizuelni identitet sa modernim mobilijarom I novom tipizacijom ljetnjih bašta koje će se stilski uklapati u jednu sinhronizovanu cjelinu po tačno utvrđenim pravilima.

To znači da će suncobrani I tende biti iste boje i oblika a na taj način će se izbjeći dosadašnje “vizuelno šarenilo” koje ne ostavlja utisak uređenog I sređenog gradskog jezgra.

Predsjednik OPŠTINE Rožaje, Ejup Nurković između ostaloga kaže, da je uređenje trga samo nastavak izgradnje I pobolsjanja infrastrukture u Rožajama koja je započeta prije skoro četiri godine. Predsjednik dalje naglašava da su idejno rješenje radili mladi I stručni ljudi koji prate trendove u arhitekturi I vješto ih komponuju sa tradicionalnim vrijednostima po kojima su prepoznatljivi gradovi u kojima se prožimaju I nadopunjuju “istok I zapad” što je primijenjeno I u idejnom rješenju za gradski trg u Rožajama.

Nurković dalje kaže, da je uža jezgra grada u proteklim godinama zbog prenatrpanosti stambenim I poslovnim objektima, dobila “neplanski opis” koji ne ostavlja puno prostora za drastičnu “urbanističku relaksaciju” ali da će lokalna uprava u saradnji sa svojim sekretarijatima, službama I agencijama, raditi na tome da se postojeće stanje popravi koliko to budu dozvoljavali prostorni kapaciteti i ostali uslovi.

Sekretar Sekretarijata za planiranje, urđenje prostora I zaštitu životne sredine u opštini Rožaje, Rusmir Džudžević, iznio je prijedlog novog pozicioniranja ugostiteljskih otvorenih bašta te kaže da će biti postavljena nova led rasvjeta. Osim toga, sebilj koji je u izgradnji, daće poseban pečat cijelom ambijentu I uklapat će se u arhitektonsku cjelinu kaže Džudžević.

Investitor urđenja gradskog trga je opština Rožaje.

rozajetoday.me

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Adbloker detektovan

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker.