Rožaje – Gradski trg dobija novi izgled

Gradski trgu Rožajama dobija novi vizuelni identitet sa modernim mobilijarom I novom tipizacijom ljetnjih bašta koje će se stilski uklapati u jednu sinhronizovanu cjelinu po tačno utvrđenim pravilima.

To znači da će suncobrani I tende biti iste boje i oblika a na taj način će se izbjeći dosadašnje “vizuelno šarenilo” koje ne ostavlja utisak uređenog I sređenog gradskog jezgra.

Predsjednik OPŠTINE Rožaje, Ejup Nurković između ostaloga kaže, da je uređenje trga samo nastavak izgradnje I pobolsjanja infrastrukture u Rožajama koja je započeta prije skoro četiri godine. Predsjednik dalje naglašava da su idejno rješenje radili mladi I stručni ljudi koji prate trendove u arhitekturi I vješto ih komponuju sa tradicionalnim vrijednostima po kojima su prepoznatljivi gradovi u kojima se prožimaju I nadopunjuju “istok I zapad” što je primijenjeno I u idejnom rješenju za gradski trg u Rožajama.

Nurković dalje kaže, da je uža jezgra grada u proteklim godinama zbog prenatrpanosti stambenim I poslovnim objektima, dobila “neplanski opis” koji ne ostavlja puno prostora za drastičnu “urbanističku relaksaciju” ali da će lokalna uprava u saradnji sa svojim sekretarijatima, službama I agencijama, raditi na tome da se postojeće stanje popravi koliko to budu dozvoljavali prostorni kapaciteti i ostali uslovi.

Sekretar Sekretarijata za planiranje, urđenje prostora I zaštitu životne sredine u opštini Rožaje, Rusmir Džudžević, iznio je prijedlog novog pozicioniranja ugostiteljskih otvorenih bašta te kaže da će biti postavljena nova led rasvjeta. Osim toga, sebilj koji je u izgradnji, daće poseban pečat cijelom ambijentu I uklapat će se u arhitektonsku cjelinu kaže Džudžević.

Investitor urđenja gradskog trga je opština Rožaje.

rozajetoday.me

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.