Rožaje – “Ja ovog puta glasam za svoga”

U pograničnom dijelu sa Srbijom teritoriju opštine Rožaje demografsku većinu predstavljaju Bošnjaci, koji su, kao nacionalna manjina, de facto lojalni lideru DPS-a. Međutim, ove godine određeni postotak glasova Bošnjaka bi mogao otići i predsjedniku Stranke pravde i pomirenja Hazbiji Kalaču.

“Ja ovog puta glasam za svoga, tu smo da pomažemo jedni drugima… Mi, kao nacionalna manjina u Crnoj Gori, ovog puta imamo svog predstavnika, a to je Hazbija Kalač”, kaže Šaćir Murić iz Rožaja.

“Sada ćemo dati svoj glas… Ne moramo, i ne mislimo da ćemo da pobijedimo, ali ovako dajemo do znanja da smo tu i da alternativa može da postoji.”

S Murićem se ne slaže njegov sugrađanin Mevludin Balota, on navodi da je svaki glas podjednako bitan i da nema smisla rasipati dragocijene procente na “priču niz vjetar”.

“Svaki glas koji nije za Đukanovića je protv Crne Gore, to nije nešto što sam ja izmislio, nego politika je nametnula takav poredak. Kasno je da se pitamo i da pokušavamo da nešto promijenimo, naše je samo da se složimo”, kaže Balota.

U Crnoj Gori preovladava visok nivo političke svijesti i opće upućenosti u političke relacije. Od javnih službenika, preko ugostitelja do penzionera, svako je spreman dati odgovor uz prateći argument.

Izvor: Al Jazeera

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.