Rudan: Evropa će se raspasti kao Jugoslavija

Hrvatska književnica Vedrana Rudan predstaviće večeras u Beogradu svoju knjigu “Život bez krpelja” i nada se da će doći mnogo njenih prijatelja koji se zalažu za bratstvo i jedinstvo.

“Prije svega želim svima koji vole Jugoslaviju, a ima nas na milione, da čestitam današnji praznik (29. novembar bivši Dan republike Jugoslavije). Taj dan je simbol Jugoslavije, a ne Fudbalskog kluba Crvena zvezda, koja bi bila svjetski šampion da Jugoslavija i dalje postoji”, kazala je ona.

Rudan smatra da bratstvo i jedinstvo između Hrvata i Srba postoji koliko god da politika to negira.

Rekla je da ne misli da smo daleko jedni od drugih, kao i da je stanovišta da se Evropska unija mora raspasti mimo volje (njemačke kancelarke Angele) Merkelove.

“Merkel je kao i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović samo nečija produžena ruka. Evropa se mora raspasti. Ne mogu zajedno Bugarska i Francuska, Britanija već odlazi, ali ne i Irska, tu će biti krvi. Evropa će se raspasti kao što se raspala Jugoslavija”, tvrdi Rudan.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.